top of page

Ainua Jewelry

Nimeni on Ismo Alakärppä ja olen Ainua Jewelryn omistaja ja yrittäjä. Nautin erityisesti uniikkien korujen suunnittelusta yhteistyössä asiakkaiden kanssa ja korujen valmistuksesta käsityönä.  Koulutustaustaltani olen kultaseppä, taiteen tohtori ja teollinen muotoilija. Pitkän akateemisen uran jälkeen aloin toteuttamaan pitkäaikaista unelmaani ja opiskelin kultasepäksi ja ryhdyin yrittäjäksi. Vahvan muotoilutaustan omaavana uskallan luvata tilaustöilleni täyden tyytyväisyystakuun. Ainua Jewelrylle myönnetty avainlippu alkuperämerkki takaa sen, että korut on valmistettu Suomessa. 

  • Instagram
  • TikTok
  • LinkedIn
  • Facebook

Arvoni

Haluan tehdä merkityksellisiä ja kestäviä koruja, jotka ovat kestäviä konkreettisesti, eettisesti ja muotoilullisesti.

Laadukas uusi koru on tulevien sukupolvien perintökoru. En halua tehdä kertakäyttökulttuuria tukevia koruja. Käytän koruissani lähes yksinomaan kierrätettyjä jalometalleja. Yleisimmät korujen jalometallit ovat ominaisuuksiltaan helposti kierrätettäviä. Hyödynnän koruissani myös erilaisia jätemateriaaleja tai luonnosta löytyviä materiaaleja. Jalokivet hankin luotettavalta suomalaiseilta jalokivikauppiaalta. Tarvittaessa tilaan jalokiviä myös ulkomailta.  Tilaan käyttämäni timantit vain yrityksiltä, jotka ovat sitoutuneet Kimberleyn kansainväliseen sopimukseen. 

Goldsmith's Workbench
MadeInFinland_Sin_rgb_edited.png

Suomalaista käsityötä

Korumme valmistetaan Suomessa käsityönä. Tästä syystä Ainua Jewelrylle on myönnetty oikeus käyttää avainlippu-merkkiä. Merkki on Suomalaisen työn liiton hallinnoima alkuperämerkki, joka kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu tuotettu Suomessa. Käsityöläisen kilpailuvaltti suuriin koruvalmistajiin nähden on joustavuus, sekä valmius tehdä personoituja yksittäiskappaleita ja pieniä sarjoja. Olen tehnyt tilaustyönä lukuisia yksilöllisiä riipuksia, korvakoruja sekä kihla- ja vihkisormuksia asiakkaille, jotka halusivat tärkeään hetkeen juuri omaan persoonaansa sopivan sormuksen. 

Design From Finland

AInua Jewelrylle on myönnetty oikeus käyttää Design From Finland -merkkiä. Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki voidaan myöntää tuotteelle, tuoteryhmälle tai palvelulle, joka edustaa vahvasti suomalaista muotoiluosaamista. Merkki kertoo, että yritys on investoinut ammattimaiseen muotoiluun ja saavuttanut liiketoiminnallista hyötyä muotoilun avulla. Design from Finland -merkkiä kantavat tuotteet ja palvelut on muotoiltu Suomessa ammattimaisesti, vastuullisesti ja käyttäjälähtöisesti. 

DFF_merkki_RGB_edited_edited.png
Aueta_riipus_alakärppä.jpg

Korujen materiaalit

Valmistan koruja yleisimmistä jalometalleista kuten hopeasta, kullasta, platinasta ja titaanista. Toisinaan teen taiteellisemmalla otteella kokeellisempaa korumuotoilua ja yhdistän koruihin mm. puuta, villaa tai jotain muuta yllättävää materiaalia. 

Käytän säännöllisesti korujen materiaaleina kierrätettyjä jalometalleja, kuten vanhoja kultasormuksia,  hopea-aterimia tai hopeakolikoita.  Asiakkaiden vanhat korut päätyvät usein  sulatukseen ja raaka-aineeksi uudelle korulle.

Korujen korjaus

Teen myös korujen korjauksia ja muutostöitä. Toisinaan pitkään käytössä olleet korut ovat niin kuluneita, että niitä ei kannata enää korjata. Jos sinulla on rikkinäisiä koruja, ole yhteyksissä niin suunnitellaan yhdessä mitä kaunista ja ainutlaatuista niistä voisi saada aikaan kierrättämällä tai tuunaamalla. Tai jos haluat vain korjauttaa korusi, teen senkin mielelläni.

Korujen suunnittelu

Haen töihini insipiraatiota arkkitehtuurista ja luonnon muovaamista muodoista. Aloitan luonnostelun käsin piirtämällä. Käsin piirretyt luonnokset jäävät usein vain omaan käyttööni.  Tilaustöissä tarjoan mahdollisuuden arvioida luonnoksia 3D:nä omalta kotisohvalta.  Lähetän sinulle nettilinkin, josta pääset katsomaan 3D-mallia ja voit zoomailla luonnolliseen kokoon tai tarkastella yksityiskohtia eri suunnista. Tämä kaikki toimii perusselaimissa ilman sovellusten asennusta. Tarvittaessa teen tarkan 3D visualisoinnin, jotta näet jo etukäteen millainen lopputulos on odotettavissa.

Korupajan sijainti

Korupajani sijaitsee Peräpohjolassa Etelä-Lapissa vanhassa hirsirakennuksessa Simossa. 

Toimitan korut postitse mihin vain. Voit valita toimitustavaksi joko edullisen kirjelähetyksen, pikkupaketin tai arvokkaille koruille vakuutetun postilähetyksen. Korujen koko mahdollistaa niiden lähettämisen varsin edullisesti mihin päin maailmaa tahansa.

Tyytyväisyystakuu tilaustyöille

Lupaan tilaustyönä tehdyn korun ostajalle täyden tyytyväisyystakuun. Jos et ole tyytyväinen lopputulokseen suunnitteluprosessin jälkeen, muokkaan korun sinua tyydyttävään muotoon veloituksetta.

Palveluihini kuuluvat myös korujen korjaukset, jalokivien istutus ja korujen muutostyöt.

Tyytyväisyystakuu_edited.jpg
bottom of page