top of page

Sormukset ja muut korut tilaustyönä

Jos voit unelmoida jostakin korusta, se koru on tehtävissä

Olet oikeassa paikassa jos haet merkityksellistä lahjaa, kihla- tai vihkisormusta tai jotain persoonallista ja kaunista itsellesi tai läheisellesi. Lupaan tilaustöille täyden tyytyväisyystakuun. Jos koru ei vastaa hyväksymääsi suunnitelmaa, korjaan ilmaiseksi sen mihin et ole tyytyväinen.

 

Olen korumuotoilun ammattilainen eli kultaseppä ja myös teollinen muotoilija. Minulle asiakaslähtöinen suunnitteluprosessi on itsestäänselvyys. Räätälöidyn korun suunnitteluprosessin tärkein vaihe on alkukeskustelu, jossa kuuntelen asiakkaan toiveita ja ideoita korusta.  Asiantuntemukseni korumuotoilusta auttaa sinua yksityiskohtien suunnittelussa sekä jalokivien ja materiaalien valinnassa.

Suunnittelu- ja valmistusprosessiin on hyvä varata aikaa vähintään kuukausi. Lue täältä lisää mitä kaikkea on huomioitava, kun mietit kihla- tai vihkisormuksen hankintaa. Materiaalien ja jalokivien valitseminen ja tilaaminen voi viedä viikkoja, ellei niitä löydy luotettavalta jalokivitoimittajaltani Suomesta. En varastoi arvokkaita jalokiviä tai materiaaleja pajallani, vaan tilaan ne aina tarpeeseen.

Korunsuunnitteluprosessi etenee ensimmäisestä yhteydenotosta aina valmiiseen koruun saakka selkeiden vaiheiden kautta. Asiakkaan toiveet ja palaute prosessin eri vaiheissa takaa sen, että lopputulos on juuri oikeanlainen.

 

Tilaustyön prosessissa on kuusi vaihetta, alkaen alkukeskustelusta päättyen valmiin korun toimitukseen asiakkaalle.

Korun suunnitteluvaihe

Alkukeskustelu
Jewelry Sketches

1

Alkukeskustelu

Asiakas ottaa yhteyttä ja esittää ajatuksensa toivomastaan korusta. Tässä vaiheessa määritellään suunnittelun suuntaviivat, kuten materiaali, korun tyyli, mahdolliset jalokivat tai teemat, joiden tulisi näkyä korussa.

2

Tarjous ja sopimus

Alkukeskustelun pohjalta esitän asiakkaalle joko hinta-arvion tai teen kirjallisen tarjouksen. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen teen vielä asiakastyösopimuksen, jossa on yhteenveto sovituista asioista.

3

Luonnokset asiakkaalle

Luonnostelen vähintään kolme erilaista muotoiluvaihtoehtoa, joko käsin piirtämällä tai tietokoneella 3D-malleina. Toimitan luonnokset sähköisesti asiakkaan arvioitavaksi seuraavaa vaihetta varten.

Korun toteutusvaihe

Toteutusaihe
Jewelry Sketches

4

Toteutettavan korun valinta

Asiakas valitsee luonnoksista mieluisimman version tai yhdistelee ideoita uudeksi kokonaisuudeksi. Keskustelen asiakkaan kanssa, jotta saadaan yhdessä aikaan toteutussuunnitelma.

5

3D-malli korusta

Mallinnan 3D-mallin keskustelun pohjalta. Lähetän linkin 3D-malliin hyväksyntää varten. Tässä vaiheessa suunnitelmaan voi vielä tehdä muutoksia. Kun asiakas on tyytyväinen, hän hyväksyy suunnitelman.

6

Valmistus ja korun toimitus

Valmistan korun suunnitelman mukaisesti. Pakkaan korun tyylikkääseen rasiaan ja toimitan asiakkaalle joko postitse, tai asiakas noutaa korun sovitusta paikasta. 

Tilaustöitäni

Alla on joitakin toteuttamiani koruja tilaustyönä. Useimpiin tilaustyönä toteutettuhin koruihin liittyy jokin merkityksellinen ja symbolinen tarina. Koru toimii parhaimmillaan merkityksellisen tapahtuman tai päivän muistona, viestin välittäjänä, keskustelun avaajana sekä tietysti esteettisenä ilon tuojana. Millaisen tarinan tai viestin sinä haluaisit välittää korun avulla?

Kuvagalleria
bottom of page